JADŁOSPIS: 17.11-21.11.2025 r.

PONIEDZIAŁEK           

Śniadanie: Chleb żytni(1) z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną

II – śniadanie: banan

Obiad: Żurek śląski zabielany (7) i (9) (jajko gotowane (3), kiełbasa śląska, cebulka), ryż biały zapiekany (jabłko, cynamon, miód), kompot z czarnej porzeczki, marchewka do chrupania

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), filet z makreli w pomidorze (4), ogórek zielony, herbata miętowa, kiwi

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka (7), bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy (7), dżem truskawkowy

II-śniadanie: mus owocowy (banan-jabłko-marchewka)

Obiad: Rosół z lanym ciastem (9) i (3), pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, słupek ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy, gruszka

Podwieczorek: Oponki serowe, herbata malinowo-żurawinowa, winogrono białe

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa śląska na ciepło, ketchup, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: banan

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), spaghetti (makaron świderki, mięso mielone, sos bolognese), kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Brzoskwinie w galaretce truskawkowej, ciastko biszkoptowe

CZWARTEK          

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), kurczak gotowany, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)

II-śniadanie: gruszka

Obiad: Zupa fasolowa (9), gulasz z indyka, ziemniaki, surówka z kapusty lodowej, kompot jagodowy, winogrono białe

Podwieczorek:  Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, biszkopty

PIĄTEK

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), pasta z tuńczyka, ogórek zielony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: jabłko

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (9), buchty drożdżowe, polewa jogurtowa o smaku jagodowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania

Podwieczorek: Tosty z masłem, ser żółty, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, kiwi

 

SPORZĄDZIŁA:                                                ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                            Dyrektor  ZSP

 

Jadłospis może ulec zmianie

Skip to content