JADŁOSPIS: 6.03-10.03.2023 r.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Chleb razowy z masłem (1), szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, banan

Obiad :Kapuśniak z ziemniakami (9), ryż, polewa jogurtowa o smaku truskawkowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania, kiwi

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), makrela w pomidorze (4), ogórek kiszony, herbata miętowa, jabłko

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka (7), chleb żytni (1) z masłem, serek śmietankowy ze szczypiorkiem (7), ogórek zielony, jajko (3), rzodkiewka, banan, czekolada gorzka

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i z koperkiem zabielana (7) i (9), gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna i gryczana, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Oponki serowe, woda z pomarańczą, kiwi

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbaski na gorąco, ketchup, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), łazanki (makaron, wędlina, boczek wędzony, kapusta kiszona), kompot wieloowocowy, mandarynka

Podwieczorek: Gofry, miód, herbata z cytryną, jabłko

CZWARTEK

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem (1), szynka z indyka, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, kakao (7), banan

Obiad: Rosół z makaronem (9), kotlet drobiowy w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, herbata malinowo-żurawinowa, kiwi

PIĄTEK

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), serek śmietankowy, konfitura truskawkowa, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (7) i (9), ryba duszona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, mandarynka

Podwieczorek: Tosty z masłem (1), ser żółty (7), ketchup, herbata melisa, jabłko

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                         Dyrektor ZSP

Skip to content