PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb żytni ziarnisty z masłem (1), szynka wieprzowa, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Żurek śląski z ziemniakami zabielany (7) i (9) (jajko gotowane (3), kiełbasa śląska, cebulka), ryż biały, mus jabłkowy, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), polędwica drobiowa, papryka czerwona, herbata malinowo-żurawinowa, kiwi
WTOREK
Śniadanie: Bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy (7), miód, zupa mleczna-płatki owsiane, herbata z cytryną
II-śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami (9), zapiekanka (makaron świderki, brokuł, filet drobiowy), kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Banan polany czekoladą, biszkopty
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem(1), kiełbasa śląska na gorąco, ketchup, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, kapusta po litewsku, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, pestki dyni
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), szynka z indyka, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Rosół z lanym ciastem (3) i (9), podudzia z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty lodowej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, gruszka
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), pasta z tuńczyka (jajko gotowane, ogórek kiszony, cebulka), papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: kiwi
Obiad: Barszcz czerwony zabielany (7) i (9), pierogi ruskie z tłuszczykiem z cebulką, jogurt naturalny-grecki, kompot jagodowy, banan
Podwieczorek: Racuchy drożdżowe z jabłkami, miód, herbata miętowa
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie