JADŁOSPIS: 5.12 – 9.12.2022 r.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Chleb razowy  z masłem(1), szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, banan

Obiad: Żurek śląski z ziemniakami zabielany (kiełbaska, jajko(3), cebulka) (7) i (9), ryż biały, polewa jogurtowa o smaku truskawkowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania

Podwieczorek: Grzanki z masłem ziołowym (koperkowym), herbata miętowa, kiwi

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka(7), chleb słonecznikowy  z masłem(1), serek śmietankowy, konfitura truskawkowa, banan

Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem(9), gulasz wieprzowy, kluski śląskie, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy, mandarynka

Podwieczorek: Racuchy drożdżowe z jabłkiem, herbata melisa, czekolada gorzka

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem(1),parówka na gorąco, ketchup, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem(7), banan

Obiad: Krupnik zabielany z jarzynami na podrobach (7) i (9), gulasz drobiowy, makaron razowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Płatki kukurydziane na mleku, czekolada gorzka, biszkopty, żurawina

CZWARTEK

Śniadanie: Chleb żytni z masłem (1), szynka z indyka, jajko (3), papryka czerwona, ogórek zielony, kakao (7), banan

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, kapusta po litewsku, kompot wieloowocowy, pomarańcze

Podwieczorek: Grysik, polewa truskawkowa, biszkopty

PIĄTEK    

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni  z masłem (1), makrela w pomidorze (4), ser żółty, ogórek  zielony, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, kiwi

Podwieczorek: Gofry, herbata malinowo-żurawinowa, mandarynka

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                      Dyrektor ZSP

Skip to content