JADŁOSPIS: 13.01-17.01.2025 r.

PONIEDZIAŁEK           

Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), parówka na gorąco, ketchup, ogórek zielony, pomidor, herbata z cytryną

II – śniadanie: banan

Obiad: Żurek śląski z ziemniakami zabielany (kiełbasa śląska, cebulka), jajko sadzone (3), ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy, gruszka

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, dżem truskawkowy, herbata melisa, jabłko

WTOREK

Śniadanie: Bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy, miód, zupa mleczna-zacierka, czekolada gorzka

II-śniadanie: banan

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z cytryną

ŚRODA:

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka drobiowa, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: banan

Obiad: Krupnik zabielany z jarzynami na podrobach (7) i (9), spaghetti, sos bolognese, kompot wieloowocowy, mandarynka

Podwieczorek: Naleśniki, miód, herbata malinowo-żurawinowa, jabłko

CZWARTEK          

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni  z masłem (1), szynka z indyka, pomidor, ogórek zielony, papryka żółta, kakao (7)

II-śniadanie: banan

Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), podudzia drobiowe, ziemniaki, bukiet warzyw (kalafior, marchewka, borówka), kompot wieloowocowy, kiwi

Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, ciastko maślane

PIĄTEK:

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), jajecznica z cebulką, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: banan

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), paluszki rybne z fileta, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Galaretka z owocami, chrupki kukurydziane

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                            Dyrektor ZSP

 

Jadłospis może ulec zmianie

Skip to content