PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), szynka wieprzowa, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Żurek śląski z ziemniakami zabielany (jajko, kiełbasa, cebulka) (3), (7) i (9), ryż biały, mus jabłkowy, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Tosty z masłem, ser żółty, ketchup, herbata miętowa, kiwi
WTOREK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), jajko gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, zupa mleczna-płatki owsiane, czekolada gorzka, żurawina
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z czarnej porzeczki, jabłko
Podwieczorek: Galaretka z malinami, ciastko maślane
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka drobiowa, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), spaghetti (makaron świderki, sos bolognese), kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Ciasto z owocami i z kruszonką, herbata melisa
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem (1), szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidor malinowy, rzodkiewka, szczypiorek, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Rosół z makaronem (9), gulasz wieprzowy, kluski śląskie, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, biszkopty, rodzynki
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem, serek śmietankowy, dżem truskawkowy, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: kiwi
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (9), placki ziemniaczane, miód, jogurt naturalny, woda z cytryną, jabłko
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, makrela w pomidorze, ogórek kiszony, herbata miętowa, kiwi
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie