PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), parówka na gorąco, ketchup, ogórek zielony, pomidor, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Żurek śląski z ziemniakami zabielany (kiełbasa śląska, cebulka), jajko sadzone (3), ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, dżem truskawkowy, herbata melisa, jabłko
WTOREK
Śniadanie: Bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy, miód, zupa mleczna-zacierka, czekolada gorzka
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z cytryną
ŚRODA:
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka drobiowa, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Krupnik zabielany z jarzynami na podrobach (7) i (9), spaghetti, sos bolognese, kompot wieloowocowy, mandarynka
Podwieczorek: Naleśniki, miód, herbata malinowo-żurawinowa, jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), szynka z indyka, pomidor, ogórek zielony, papryka żółta, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), podudzia drobiowe, ziemniaki, bukiet warzyw (kalafior, marchewka, borówka), kompot wieloowocowy, kiwi
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, ciastko maślane
PIĄTEK:
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), jajecznica z cebulką, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), paluszki rybne z fileta, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Galaretka z owocami, chrupki kukurydziane
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie