PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Dzień wolny
II – śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
WTOREK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), ser żółty (7), jajko gotowane, pomidor, zupa mleczna-płatki owsiane
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), ryż biały, mus jabłkowy, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), makrela w pomidorze (4), herbata malinowa, kiwi
ŚRODA:
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), serek śmietankowy (7), dżem truskawkowy, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: sok pomidorowy
Obiad: Rosół z makaronem (9), kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, herbata miętowa, gruszka
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem (1), szynka z indyka, pomidor, ogórek zielony, papryka żółta, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa grochowa (9), filet w potrawce warzywnej, ryż biały i brązowy, słupek ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Tosty z masłem (1), ser żółty, ketchup, herbata z cytryną, kiwi
PIĄTEK:
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), pasta z tuńczyka, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (7) i (9), jajko sadzone, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Grysik na gęsto, polewa truskawkowa, ciastko biszkoptowe
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie