JADŁOSPIS: 14.11-18.11.2022 r.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni  z masłem(1), szynka z indyka, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, banan

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana(7)i(9), ryż, polewa jogurtowa o smaku truskawkowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania

Podwieczorek: Bułka wrocławska(1) z masłem, makrela w pomidorze, ogórek kiszony, herbata miętowa, jabłko

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki owsiane(7), chleb słonecznikowy z masłem(1), ser śmietankowy, konfitura truskawkowa, banan

Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, kapusta po litewsku, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Gofry, miód, woda z cytryną, gruszka

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem(1), parówka na gorąco, ketchup, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem(7), banan

Obiad: Zupa neapolitańska(7)i(9), pyzy z mięsem, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, kiwi

Podwieczorek: Tosty z masłem(1), ser żółty(7), herbata malinowo-żurawinowa, gruszka

CZWARTEK

Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem(1), szynka wieprzowa, papryka czerwona, ogórek zielony, kakao(7), banan

Obiad: Krupnik zabielany z jarzynami na podrobach (7)i(9), filet drobiowy w potrawce warzywnej, makaron, surówka z kapusty lodowej, kompot wieloowocowy, winogrono białe

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami(wypiek własny), herbata malinowo-żurawinowa

PIĄTEK    

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem(1), jajko gotowane(3), ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem(7), banan

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana(7)i(9), ryba duszona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane na mleku, czekolada gorzka, kiwi

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                      Dyrektor ZSP

Skip to content