PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem (1) z masłem, szynka z indyka, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, herbata z cytryną
II – śniadanie: Mus owocowy (jabłko, banan, marchewka)
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), spaghetti Napoli (makaron świderki, sos pomidorowy, ser żółty), kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, biszkopty
WTOREK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), jajko gotowane, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek
II-śniadanie: Banan
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9) gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Racuchy drożdżowe z jabłkami, miód, herbata melisa
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka wieprzowa, szczypiorek, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), łazanki (makaron łazankowy, kapusta kiszona, kiełbasa śląska, boczek wędzony), kompot wieloowocowy, kiwi
Podwieczorek: Banan polany czekoladą gorzką, biszkopty
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), kurczak gotowany, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka szczypiorek, kakao (7)
II-śniadanie: Banan
Obiad: Rosół z makaronem (9), podudzia z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z porzeczki czarnej, jabłko
Podwieczorek: Galaretka brzoskwiniowa z brzoskwiniami, biszkopty
PIĄTEK
Śniadanie: Chleb żytni z masłem (1), ser żółty, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: Banan
Obiad: Barszcz czerwony ukraiński zabielany (7) i (9), pierogi ruskie z tłuszczykiem i z cebulką, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy, kiwi
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem, makrela w pomidorze, ogórek zielony, herbata miętowa, gruszka
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie