PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (9), jabłka w cieście, miód, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), jajko gotowane, ogórek zielony, herbata melisa, kiwi
WTOREK
Śniadanie:
II-śniadanie: Wycieczka
Obiad:
Podwieczorek:
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa śląska na gorąco, ketchup, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa grochowa (9), kotlet wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw na parze (marchewka, brokuł, kalafior), kompot wieloowocowy, arbuz
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, biszkopty
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), szynka z indyka, ogórek zielony, pomidorki, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa szpinakowa zabielana (7) i (9), pyzy z mięsem polane z tłuszczykiem z cebulką, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Banan polany czekoladą, biszkopty
PIĄTEK
Śniadanie: Tosty z masłem, ser żółty, pomidor, ketchup, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (7) i (9), ryba duszona, ziemniaki młode, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, herbata malinowo-żurawinowa, kiwi
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie