JADŁOSPIS: 27.02-3.03.2023 r.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Chleb żytni z masłem (1), szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną, banan

Obiad: Żurek z ziemniakami zabielany (7) i (9) (jajko (3), kiełbasa, cebulka), ryż zapiekany (jabłko, cynamon, miód), kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania, kiwi

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), parówka na gorąco, ketchup, herbata miętowa, mandarynka

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki owsiane (7), chleb słonecznikowy (1) z masłem, serek śmietankowy, konfitura truskawkowa, banan

Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, słupek ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy, pomarańcza

Podwieczorek: Naleśniki, miód, woda z cytryną, jabłko

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), parówka na gorąco, ketchup, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), spaghetti, sos bolognese, kompot wieloowocowy, gruszka

Podwieczorek: Grysik, polewa truskawkowa, biszkopty, rodzynki

CZWARTEK

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), szynka wieprzowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, kakao (7), banan

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami (9), gulasz drobiowy, makaron świderki i pełne ziarno, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: Babka domowa bez cukru, herbata melisa, mandarynka

PIĄTEK

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), ser żółty (7), pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), kopytka leniwe (miód, masełko, bułka tarta), surówka z marchewki i jabłek, ananas, rodzynki, kompot wieloowocowy, pomarańcza

Podwieczorek: Płatki kukurydziane na mleku (7), żurawina, kiwi

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                             Dyrektor ZSP

Skip to content