PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), szynka z indyka, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), ryż biały, polewa jogurtowa o smaku truskawkowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa śląska na ciepło, ketchup, ogórek zielony, herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), szynka wieprzowa, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, herbata malinowa z żurawiną
II-śniadanie: kiwi
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna i gryczana, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, ciastko biszkoptowe
ŚRODA:
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), serek śmietankowy, dżem jagodowy, zupa mleczna-płatki kukurydziane
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa dyniowa (9), jajko sadzone, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Racuchy z jabłkami, miód, herbata melisa
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Rosół z makaronem (9), frykasy drobiowe, ziemniaki, bukiet warzyw na parze (marchewka brokuł, kalafior), kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Maliny w galaretce, biszkopty
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), jajko gotowane, ser żółty, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem
II-śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (7) i (9), paluszki rybne z fileta mintaj, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Grysik na ciepło, polewa z truskawek, rurka kukurydziana
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie