PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, papryka czerwona, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), zapiekanka (makaron świderki i pełne ziarno, kiełbasa bez osłonki, pieczarki, ser żółty), ketchup, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, ciastko maślane
WTOREK
Śniadanie: Bułeczki maślane (1), serek śmietankowy, miód, zupa mleczna-płatki owsiane, żurawina, czekolada gorzka
II- śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa grochowa (9), gulasz z indyka, ryż biały i brązowy, marchewka mini, kompot wiśniowy, kiwi
Podwieczorek: Oponki serowe, herbata miętowa, gruszka
ŚRODA:
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), pasta z kiełbaski śląskiej, ogórek zielony, papryka czerwona, pomidor malinowy, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: sok pomidorowy
Obiad: Rosół z makaronem (9), gołąbki bez zawijania, ziemniaki, słupek ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Chałka maślana z masłem, dżem truskawkowy, kakao
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), szynka wieprzowa, jajko gotowane, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Krupnik z jarzynami zabielany na podrobach (7) i (9), befsztyk wieprzowy, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Ciasto z owocami i z kruszonką, herbata malinowo-żurawinowa
PIĄTEK:
Śniadanie: Chleb żytni z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: serek danonek
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), kopytka leniwe polane masełkiem, bułka tarta, miód, surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, woda z cytryną
Podwieczorek: Płatki kukurydziane na mleku, żurawina, gruszka
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie