PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem (1) z masłem, kiełbasa parówkowa na ciepło, ketchup, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), ryż biały, polewa jogurtowa o smaku truskawkowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), jajko gotowane, ogórek zielony, herbata owocowa, gruszka
WTOREK
Śniadanie: Zupa mleczna-płatki owsiane (7), bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy, dżem jagodowy
II-śniadanie: mus owocowy (banan-jabłko-marchewka)
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), schab duszony w kapuście kiszonej, ziemniaki, kompot wieloowocowy, winogrono białe
Podwieczorek: Naleśniki z jabłkami, miód
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka wieprzowa, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: żurawina, czekolada gorzka
Obiad: Zupa z lanym ciastem (9), kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzywna parze (brokuł, marchewka, kalafior), kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Maliny w galaretce, ciastko biszkoptowe
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), polędwica drobiowa, jajko gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)
II-śniadanie: kiwi
Obiad: Zupa grochowa (9), zapiekanka (makaron świderki, brokuł, ser żółty, filet drobiowy), kompot z czarnej porzeczki, gruszka
Podwieczorek: Ciasto z owocami z kruszonką, herbata z cytryną
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), ser żółty, ogórek kiszony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (7) i (9), paluszki rybne z fileta, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot jagodowy, kiwi
Podwieczorek: Banan polany czekoladą, ciastko śmietankowe
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie