JADŁOSPIS: 10.11 -14.11.2025 r.

PONIEDZIAŁEK           

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną

II – śniadanie: kiwi

Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), pierogi ruskie z tłuszczykiem z cebulką i z masełkiem, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy, gruszka

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa parówkowa na ciepło, ketchup, herbata miętowa, jabłko

WTOREK

Śniadanie:

II-śniadanie:        Dzień Wolny

Obiad:

Podwieczorek:

ŚRODA

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka z indyka, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: banan, czekolada gorzka

Obiad: Zupa z cukinii (9), zapiekanka (spaghetti napoli (ser żółty, pomidory, pulpa) kompot wieloowocowy, winogrono białe

Podwieczorek: Grysik na gęsto, polewa malinowa, ciastko śmietankowe

CZWARTEK          

Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), polędwica drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)

II-śniadanie: mus owocowy (banan, marchewka, jabłko)

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), befsztyk wieprzowy, ziemniaki, fasola szparagowa zielona i żółta, kompot jagodowy, jabłko

Podwieczorek:  Pizza (szynka wieprzowa, pomidor, ser żółty), ketchup (wyrób własny, herbata z cytryną)

PIĄTEK

Śniadanie:  Bułka wrocławska z masłem (1), filet z makreli w pomidorze, ogórek zielony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)

II-śniadanie: banan, żurawina

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot z czarnej porzeczki, gruszka

Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, dżem truskawkowy, herbata melisa, winogrono białe

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                         Dyrektor ZSP

 

Jadłospis może ulec zmianie

Skip to content