JADŁOSPIS: 2.04-5.04.2024 r.

PONIEDZIAŁEK        

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

WTOREK

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki kukurydziane (7), chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa i salami, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną, banan

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), jabłka w cieście, miód, kompot wieloowocowy, kiwi

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek kiszony, herbata miętowa, gruszka

ŚRODA               

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem, parówka na gorąco, ketchup, papryka czerwona, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną, banan

Obiad: Zupa grochowa (9), kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej i sałaty lodowej, kompot jagodowy, jabłko

Podwieczorek: Grysik na gęsto, polewa truskawkowa, biszkopty, żurawina

CZWARTEK

Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty z masłem (1), szynka wieprzowa, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kakao (7), banan

Obiad: Zupa ryżowa z koperkiem (9), kotlet drobiowy w sezamie, ziemniaki, bukiet warzyw na ciepło (kalafior, marchewka, brokuł), woda z cytryną i pomarańczą, jabłko

Podwieczorek: Mini pączki serowe, herbata malinowo-żurawinowa, kiwi

PIĄTEK

Śniadanie: Bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy, dżem truskawkowy, kawa zbożowa z mlekiem (7), banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), jajko sadzone (3), ziemniaki, mizeria, kompot wiśniowy, jabłko

Podwieczorek: Tosty z masłem (1), ser żółty (7), ketchup, herbata melisa, kiwi

 

SPORZĄDZIŁA:                                            ZATWIERDZIŁA:

Intendent                                                          Dyrektor ZSP

 

Skip to content