PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb żytni(1) z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną
II – śniadanie: banan
Obiad: Żurek śląski zabielany (7) i (9) (jajko gotowane (3), kiełbasa śląska, cebulka), ryż biały zapiekany (jabłko, cynamon, miód), kompot z czarnej porzeczki, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), filet z makreli w pomidorze (4), ogórek zielony, herbata miętowa, kiwi
WTOREK
Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka (7), bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy (7), dżem truskawkowy
II-śniadanie: mus owocowy (banan-jabłko-marchewka)
Obiad: Rosół z lanym ciastem (9) i (3), pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, słupek ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Oponki serowe, herbata malinowo-żurawinowa, winogrono białe
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa śląska na ciepło, ketchup, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), spaghetti (makaron świderki, mięso mielone, sos bolognese), kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Brzoskwinie w galaretce truskawkowej, ciastko biszkoptowe
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem (1), kurczak gotowany, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)
II-śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa fasolowa (9), gulasz z indyka, ziemniaki, surówka z kapusty lodowej, kompot jagodowy, winogrono białe
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, biszkopty
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), pasta z tuńczyka, ogórek zielony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: jabłko
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (9), buchty drożdżowe, polewa jogurtowa o smaku jagodowym, kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania
Podwieczorek: Tosty z masłem, ser żółty, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, kiwi
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie