PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni (1) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną
II – śniadanie: kiwi
Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), pierogi ruskie z tłuszczykiem z cebulką i z masełkiem, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa parówkowa na ciepło, ketchup, herbata miętowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie:
II-śniadanie: Dzień Wolny
Obiad:
Podwieczorek:
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), szynka z indyka, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan, czekolada gorzka
Obiad: Zupa z cukinii (9), zapiekanka (spaghetti napoli (ser żółty, pomidory, pulpa) kompot wieloowocowy, winogrono białe
Podwieczorek: Grysik na gęsto, polewa malinowa, ciastko śmietankowe
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb ze siemieniem z masłem (1), polędwica drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)
II-śniadanie: mus owocowy (banan, marchewka, jabłko)
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), befsztyk wieprzowy, ziemniaki, fasola szparagowa zielona i żółta, kompot jagodowy, jabłko
Podwieczorek: Pizza (szynka wieprzowa, pomidor, ser żółty), ketchup (wyrób własny, herbata z cytryną)
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), filet z makreli w pomidorze, ogórek zielony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan, żurawina
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot z czarnej porzeczki, gruszka
Podwieczorek: Wafel ryżowy, miód, dżem truskawkowy, herbata melisa, winogrono białe
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie