PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb razowy ziarnisty (1) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną
II – śniadanie: mus owocowy (jabłko-banan)
Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem (9), jajko gotowane w sosie koperkowym (3), ziemniaki, słupek ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki, jabłko
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem (1), kiełbasa parówkowa na gorąco, ketchup, herbata malinowo-żurawinowa, jabłko
WTOREK
Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka (7), bułeczki maślane z masłem (1), serek śmietankowy, miód
II-śniadanie: banan, żurawina
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna i gryczana, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy, winogrono białe
Podwieczorek: Racuchy drożdżowe z jabłkami, miód, herbata melisa
ŚRODA
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), kurczak gotowany, pomidorki, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: kiwi
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami zabielana (7) i (9), łazanki (makaron łazankowy, kapusta kiszona, boczek wędzony, kiełbasa śląska), kompot jagodowy, gruszka
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłek, rodzynki, ciastko śmietankowe
CZWARTEK
Śniadanie: Chleb ze słonecznikiem z masłem (1), szynka z indyka, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kakao (7)
II-śniadanie: banan
Obiad: Rosół z makaronem (9), kotlet drobiowy-szarpany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Mini pączki serowe, herbata miętowa, kiwi
PIĄTEK
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1), pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, pomidorki, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II-śniadanie: banan, czekolada gorzka
Obiad: Barszcz czerwony zabielany (7) i (9), pierogi ruskie z tłuszczykiem i z cebulką, jogurt naturalny, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: Grysik na gęsto z polewą truskawkową, biszkopty, rodzynki
SPORZĄDZIŁA: ZATWIERDZIŁA:
Intendent Dyrektor ZSP
Jadłospis może ulec zmianie